Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Златен медал за кикбоксьорка от Каварна на ДП в Шумен

Кикбоксьорката Дилек Серветова - избрана за Спортист на Каварна за 2019 г., стана шампионка на България по кик бокс в ринговия стил лоу кик, на Държавното първенство, което се проведе на 7 и 8 март в Спортна зала "Арена Шумен".

Дилек Серветова се справи с конкуренцията и се качи на най-високото място на стълбичката на победителите - при девойките старша възраст, в 52-килограмовата категория.

На Държавното първенство по кикбокс в Шумен, каварненските кикбоксьори завоюваха още два медала, споделиха от местния спортен клуб "Ринг". Едже Демирова е вицешампион при жените, в категория 52 кг., а Максимилиян Иванов се пребори за бронза при момчета (13 – 14 г) , в категория 54 кг.

В двата дни от надпреварата, участие взеха повече от 240 състезатели от 42 национални клуба. От 2011 година Шумен е неизменен домакин на кръг от държавния шампионат по кикбокс в стила лоу кик. Домакин на зрелищното събитие беше СК „Шуменска крепост“.

Следващото предизвикателство пред каварненските състезатели е участие в Държавното първенство по кик бокс в стил фул контакт, което ще се проведе в спортната база на курортен комплекс "Камчия.

c