Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Огромно количество капачки събраха в СУ „Л. Каравелов” в Добрич

СУ „Любен Каравелов“ в Добрич се включи с предаване на мащабно количество капачки в благотворителната кампания „Капачки за благотворителност – МБАЛ Добрич“ с помощта на една от организаторките – Милена Савова.

В инициативата взеха доброволно участие и показаха своята съпричастност ученици, родители, учители и служители на училището.

Желанието на СУ „Любен Каравелов” да подкрепи тази инициатива идва от това, че кампанията е фокусирана върху децата в детските градини и учениците и отговаря изцяло на учебно-възпитателната роля на институцията, посочват от учебното заведение. Според педагозите тя възпитава в следните ценности: опазване на природата и отговорно потребление, хуманизъм и милосърдие, доверие и разбиране на професията на медицинския специалист.

Припомняме, че кампанията „Капачки за благотворителност – МБАЛ Добрич” се организира от млади майки от нашия град. Събраните средства се използват за закупуване на специализирана медицинска апаратура за болницата, съобразно нуждите на лечебното заведение. До момента благодарение на кампанията АГ-отделение получи три дарения. През септември 2018 г. бе закупен пациентски монитор, а в на 2019 година - ново родилно легло. Последният подарък за АГ-отделение – отново пациентски монитор, бе връчен в Деня на родилната помощ, 21 януари.

c