Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Кметът на Болград с работна визита в Ген. Тошево

Сергей Димитриев - кмет на град Болград, Украйна, е на работна визита в град Генерал Тошево, съобщиха от местната администрация. Повод за визитата на украинския градоначалник подписването на партньорско споразумение с Община Генерал Тошево, преди предстоящото сключването на тристранен договор между двете общини и Община Мурфатлар, Република Румъния.

Трите общини ще работят съвместно по реализацията на проект по Оперативна програма за трансгранично сътрудничество по Европейски инструмент за съседство „Черноморски басейн 2014-2020“. Заложените в проектното предложение дейности включват инфраструктурна реализация на обекти в сферата на културата, на територията на общините-партньори.

На територията на община Генерал Тошево ще бъде извършен основен ремонт на Народно читалище „Дора Габе – 1940“ в село Дъбовик. В Румъния ще осъществи обновяване на околното пространство на Културен дом в град Мурфатлар. В Украйна ще бъде възстановен паметник на архитектурата – летен павилион „Малевински“ в град Болград.

Екипите на двете общини са обсъдили и възможностите за реализация на бъдещи съвместни културни събития и работа по оперативни програми.

c