Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

След двете загуби, "зелените" излизат за победа в Монтана

Днес от 18:00 ч. стартират първите две битки от 7-и кръг в Суперлигата при мъжете. "Черно море" приема "Пирин" (Разлог), а "Славия" се изправя срещу "ЦСКА". "Моряците" изненадаха неприятно отбора на Дунав (Русе) в началото на седмицата, а разлогчани нямаха проблем срещу "славистите". Варненци са десети в класирането с 4 точки (2 победи, 4 загуби), момчетата на Мирослав Живков са осми с 8 точки (2 успеха, 4 поражения). 

"Червените" преследват трета победа в първенството, след разгромната загуба от "Монтана" в шести кръг. Съперникът им за момента е на последната 12-а позиция, без успех и записана точка до момента. 

От 18:15 започва първото от трите днешни дербита. "Марек Юнион-Ивкони" приема в собствената зала "Дунав" (Русе). Амбициозният състав на "Марек" е шести във временното класиране с 9 точки (3 победи, 3 загуби), русенци са четвърти с 11 точки (4 успеха, 2 поражения). Дупничани със сигурност ще използват домакинското си предимство, играчите на Данаил Милушев пък ще се хвърлят на максимум след драматичното поражение от миналия кръг с 2:3 гейма след пълен обрат.

Непредвидим ще е изхода и в срещата между "Монтана" и "Добруджа 07", която е с начален час 18:30. Възпитаниците на Даниел Пеев приемат в домашната зала "Младост", състава на "Добруджа 07". Видимо, волейболистите от Северозапада набраха инерция след последната си среща срещу "ЦСКА". От друга страна, "зелените" всячески ще опитат да търсят от неприятната статистика - две поредни загуби. Момчетата на Пламен Христов са трети във временното класиране и недвусмислено показаха с играта си, че само малшанс им попречи да продължат победната серия от началото на първенството. "Добруджа 07" е с 13 точки (4 победи, 2 загуби). Съперниците от "Монтана" са пети - с 10 точки (3 успеха и 3 поражения).

Също от 18:30 ч. започва и третото дерби в кръга - "Левски" София срещу "Нефтохимик 2010". Състезателите на Андрей Жеков ще имат нелека задача срещу лидера в класирането и шампион в Суперлигата "Нефтохимик 2010". "Сините" са седми с актив от 9 точки, съперникът е с 18 точки, без загуба и само 3 отстъпени гейма до момента. Двубоят ще бъде с пряко телевизионно излъчване - по Диема Спорт 2. 

Последната среща от 7-и кръг - "Хебър" срещу "Арда", ще бъде играна на 23 ноември, с начален час 18:30 ч. в спортна зала "Васил Левски" в Пазарджик.

Източник: bgvolleyball.com

c