Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Право на отговор на Община град Добрич

Право на отговор на Община град Добрич по повод публикация в Про Нюз Добрич, със заглавие: „Улица преминава през тротоар след ремонт по водния проект в Добрич“

"Община Добрич смята, че заглавието е подвеждащо и не отговаря на действителността предвид факта, че дейностите по ЛОТ 2 на водния проект не са приключили. На посоченото място, където ул. „Иван Вазов” граничи с ул. „Панайот Хитов“ винаги е имало тротоар, по който не е допустимо движение на автомобили. За да бъде осигурена безопасността на пешеходците, това ограничение винаги е било маркирано и със стоманена преграда. Тя е премахната временно, единствено за да не възпрепятства работата на терен, свързана с изкопи, полагане на инфраструктура и възстановяване. Предвидено е да бъде монтирана отново, за да се осигури безопасно и спокойно придвижване на пешеходците."

Улица преминава през тротоар след ремонт по водния проект в Добрич

"Факт е, че Община Добрич е информирала гражданите, които са сигнализирали за проблема, че преградата ще бъде поставена след завършване на строителните дейности по водния проект. Комисия, назначена със заповед на кмета на Добрич вече прави оглед на всички улици, засегнати от ЛОТ 1 на водния цикъл преди приемане на обекта. Предстои да се сформира такава комисия и за приемане на работите по ЛОТ 2, към който е включена посочената територия. При наличие на некачествено изпълнение или нередности, те ще се отстраняват от изпълнителите.

Община Добрич благодари на гражданите за активната позиция и отправя апел за повече толерантност и коректност. Съгласни сме, че водният проект създаде неудобства, които не можеха да бъдат избегнати, но крайната цел ще удовлетвори добричлии. "

Община град Добрич

c