Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Престижно класиране на балет „Каприз” от Тервел на Световен мажоретен шампионат

За пореден път момичетата и момчетата от танцова формация „Каприз” в Тервел се представиха отлично на голямо международно мажоретно състезание. Те участваха в VII Световен шампионат по мажоретен спорт, който се проведе от 20 до 24 август в красивата европейска столица Прага. В надпреварата се включиха близо 3 500 състезатели. В продължение на 5 дни в спортната зала се изиграха над 600 композиции, разделени в 16 категории и 4 възрастови групи. Чешката национална телевизия предаваше пряко състезанието, като коментаторката похвали неведнъж интересните хореографии на тервелския отбор.

Танцова формация „Каприз“ успя да се класира на престижното шесто място с две от композициите си в мажоретно шоу и мини формация помпон, в група джуниори. За класирането на отбора бяха връчени плакет и грамота. Момичетата и момчетата от състава дадоха всичко от себе си, за да представят Тервел и България достойно на състезание от такъв ранг.
С всяка изминала година мажоретният спорт става все по-труден, мащабен и зрелищен, всички отбори са конкурентоспособни и показват много добра подготовка, коментират от танцовата формация. Трудолюбивите състезатели от Тервел и тази година продължават с пълна сила да работят по поставените задачи и цели.
ТФ “Каприз“ изказва своята сърдечна благодарност на Община Тервел за финансовата и морална подкрепа. Без нея талантите на града не биха могли да се развиват и да достигат до световните подиуми, посочват от формацията.

За новата учебна година ТФ „Каприз” набира желаещи таланти, които искат да научат нещо ново и са мотивирани да се развиват. Вратите на хореографската зала са винаги отворени.

c