Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

В специални фланелки, фен-клуб посрещна олимпийския №1 в чука Андреев

Изключително емоционално беше посрещната групата на българските спортисти при завръщането си от Европейския младежки олимпийски фестивал в Баку.

Напълно разбираемо, на най-голям интерес се радваха двамата ни медалисти: Валентин Андреев - шампион на хвърляне чук в атлетиката, и вицешампионката Анастасия Балабан - със сребърен медал на джудо в категория до 44 кг.

Изключително атрактивен и организиран фен клуб посрещна Андреев (младши) и другия балчиклия в отбора Марин Иванов, който участва в дисциплината мятане на диск. Семействата и приятелите на двамата ги посрещнаха с фланелки с техните ликове и този на треньора им Андриан Андреев.

На аерогарата, българските спортисти бяха посрещнати и топло приветствани от вицепрезидента на БОК Любомир Ганев, който поздрави медалистите и благодари от името на председателя на БОК Стефка Костадинова за спечелените отличия.

В класирането по медали България завърши на 23-то място на олимпийския фестивал в Баку. Начело са спортистите на Русия - с 66 медала, следвани от Великобритания - с 27 и Турция - с 25 отличия.

Източник: bgathletic.com

c