Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Семейство с тежко болен син изгуби всичко при пожар в Добрич

Семейство от Добрич изгуби дома си при пожар днес, около 10 часа. Огънят е лумнал след взрив на газова бутилка, научи Про Нюз Добрич.

В къщата по улица „Ралица”№29 по това време бил 18-годишният син, който е с 80 % увреждания. Майка му отишла да изхвърли боклука, а бащата бил навън по работа.

Съсед забелязал пожара и успял да измъкне момчето от горящата къща.

Въпреки пристигналите три пожарни коли, къщата е изгоряла до основи, заедно с всичко в нея. Семейството е останало без нищо. Те недоумяват как ще се справят занапред. Момчето получава пенсия от 138 лева. Майка му не работи, за да може да се грижи за него. Бащата работи в строителството, но няма постоянна работа.

Тази нощ той е при семейството на дъщеря си. Макар да няма изгаряния младежът, който е с психиатрично заболяване, е настанен в лечебно заведение. Майка му е с него като придружител.

Тепърва ще търсят варианти за нов дом. Очакват в понеделник да получат протокола от РС „Пожарна безопасност и защита на населението”, след което ще направят постъпки за общинско жилище. Не знаят дали ще имат сили отново да издигнат свой дом. Още повече, че пожарът е унищожил цялото им имущество.

c