Спорт

Четири нови имена представи “Добруджа 07” за предстоящата битка в Суперлигата

Още в началото на юли, ръководството на “Добруджа 07” започна да представя на официалната си страница, първите нови имена, които са поставили подписите си и от идния сезон ще облекат клубните екипи за участие във Волейболната мъжка Суперлига.

Първият, когото посрещнаха с “Добре дошъл в семейството на Добруджа 07” беше Иван Петров. 196-сантиметровият посрещач е роден на 07.09.1989 година и идва от столичния “Левски”, където игра с № 7 на фланелката. “Пожелаваме му много успехи със зеленият екип!”, написаха от добричкият клуб.

Следващият нов привлечен в състава е Димитър Маринков, който през новия сезон се завръща в “Добруджа 07”. Роденият на 9.09.1993 г, 197-сантиметров състезател беше част от шампионския състав на “зелените” през 2016 г., както е и двукратен носител на Купа България (през 2015 и 2017 г.) – отново с добричкия клуб.

201-сантиметровият блокировач Александър Кордев е поредният потвърден, който ще продължи и през следващия сезон да защитава цветовете на “Добруджа 07”. Кордев е роден на 20.11.1992 г., и през изминалия сезон игра с №7 за състава на “зелените”.

На 8 юли, ръководството посрещна с “Добре дошъл” Красимир Гайдарски. “Опитният централен блокировач ще бъде част от нашият отбор през сезон 2019/2020. Пожелаваме му много успехи!”. Гайдарски е роден на 23.02.1983 г., като през последните няколко сезона игра за “Левски”, “Нефтохимик” и “ЦСКА”. Играе на поста блокировач, висок е 204 см. и тежи 96 кг.

Последното ново попълнение (до момента) в селекцията на наставника на клуба Пламен Христов, е разпределителят на “Хебър” – Иван Станев. Освен за тазгодишните носители на купата на страната, 190-сантиметровият играч има зад гърба си и два сезона с “Нефтохиик”. Станев е роден на 07.07.1985 година.

На 10 юли, клубното ръководство потвърди оставането и на още един свой титуляр – 197-сантиметровото крило с №3 на фланелката. “Алекс Николов ще бъде част от Добруджа 07 и през сезон 2019/2020”, написаха в страницата на клуба. Преди седмица, съотборниците му имаха повод да го поздравят – на 3 юли Алекс имаше личен празник, закръгляйки първите 20 години от живота си. Присъединяваме се към многото пожелания от феновете и му желаем успехи с екипа на “Добруджа 07” и шеметна спортна кариера.

Има още време до началото на новото първенство и тепърва ще става ясно какви са тазгодишните амбиции на новото клубно ръководство и как Пламен Христов ще ги реализира през годината. Наставникът на “Добруджа 07” е един от най-опитните в шампионата и определено знае какво му е нужно за да постигне набелязаните цели. На няколко пъти вече се чу – неофициално, че третото място би било реалистичен резултат, който ще задоволи шефовете на клуба. Това ли е програма максимум или пък с напредването на сезона и сработването на състава нещо ще се промени – предстои да става ясно.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *