Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Две поетеси от Добрич в най-новия алманах "Изгреви - Роди се автор"

Творби на две поетеси от Добрич са включени в най-новия алманах "Изгреви - Роди се автор". Той ще бъде представен в читалище "Николай Хайтов" на 12 юни 2019 г. в гр. София.

В него участва  добричлийката Ивелина Стойкова - поетеса и автор на детски книги, на които предстои издаване.

Родена е в Добрич, завършва средното си образование във френска паралелка на Езикова гимназия. Кариерата си започва след висшето си образование в Пловдив в тогавашното млекопреработвателно предприятие "Сердика'90"АД в Добрич. По-късно завършва Международна журналистика в Софийския университет.

Публикувала още като ученичка в местните вестници "Добружданска трибуна" и "Нова Добруджанска трибуна", по-късно тя става телевизионен сценарист, работи във браншови вестник, радио и пише в списания и в няколко сайта.

Понастоящем тя работи съвместно с добричката художничка и анимационен режисьор Даниела Попова по детско-юношеския роман на Ивелина с работно заглавие "Феите от Часовника".

В същия алманах участва и друга поетеса, която е родена в гр. Добрич, а по-късно е живяла в гр. Кричим и в София - Нели Коларова. През 2018 г. Нели е отличена с II-ра награда на конкурса "Биньо Иванов" за стихотворението си "Не е стих" и с I-ва награда от конкурса "Николай Лилиев" за стихотворението "Самота". През 2019 г. тя печели и награда от Трети приказен конкурс на Фондация "Буквите".

c