Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Валентин Андреев с награда за най-добър млад атлет на България

На 8 април, Българската федерация по лека атлетика награди заслужили деятели, треньори и атлети - на официална церемония в град Петрич.

Двамата най-силни млади атлети на България за 2018-а година Александра Начева и Валентин Андреев бяха отличени за добрите си постижения и класирания през изминалата година. Президентът на БФЛА Добромир Карамаринов сподели, че те са гаранция за доброто бъдеще на леката атлетика в България и им пожела да останат в този спорт и след края на своята активна спортна кариера, за да предават опита си на следващите.

С грамота и почетна значка на Европейската атлетическа асоциация беше награден Стойко Цонов, който е наставник на Александра Начева. Отличието е в знак на признание за един от най-добрите треньори на стария континент.

Наградите бяха връчени в присъствието на представители на десетки атлетически клубове от цялата страна. Плакети за развитието на леката атлетика в България получиха Динко Ганчев, Иванка Бонова, Галина Пенкова, Пламен Дунчев, Ангел Лафчиев и Георги Димитров.

Източник: atletikabg.com

c