Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Майстори на билярда и музикални звезди в третото издание на "Добрич Оупън"

Започна надпреварата за наградата в третото издание на билярдния турнир "Добрич Оупън", който се провежда на 24 март - в залата на Билярд клуб Формула 1 в град Добрич. Както и в предишните две издания, организаторите от Добрич осигуриха награден фонд с добавени още 500 лв., от спонсорите на надпреварата.

В 11 ч., когато беше даден старт на първите състезателни двойки, за участие се бяха регистрирали 25 състезатели от Североизтока. За третото издание на турнира, в който този път ще се играе по правилата на девета топка, сред имената на претендентите за спечелване на медалите, добричките организатори са привлекли шампионите от Dobrich Open 1 и 2 - Данаил Генчев и Петър Атанасов (и двамата от Варна).

Добричлии вдигат летвата с Националния билярден турнир Dobrich Open 3

Интересно ще бъде и участието в надпреварата на музикалните звезди Пламен и Иво, които също решиха да се включат в състезанието. Всъщност, и двамата са почитатели на този спорт и по мнението на всеизвестния Бай Янко - собственик на Клуб Формула 1, момчетата знаят как да играят и са в много добра спортна форма. "Днес дойдоха в залата, за да поиграят билярд, както обикновено, и решиха да се регистрират за участие в турнира", сподели Бай Янко.

"Явно, освен талант в музиката, момчетата имат и талант за билярда", коментираха участието на Пламен Иво майсторите на билярдната щека преди началото на надпреварата.

Според предварителните прогнози на експертите в този спорт, фаворити за спечелването на Добрич Оупън 3, ще са - Николай Пенчев (Добрич), Мартин Бойчев, Данаил Генчев, Любо Костов и Петър Атанасов (и четиримата от Варна).

Спецификата в играта на девета топка се състои в умението да бъдат последователно вкарани т.н. цветни топки в последователност - от 1-ва до 9-а. По регламент се играе до шест победи. Шампионът и класираните до 8-мо място ще бъдат определени още днес.

c