Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

КК "Никон" приема 25 държави на международния турнир "Никон Оупън 2019"

Карате клуб "Никон България" организира най-мащабният Международен карате турнир в България - "Никон Оупън". През този уикенд над 1000 състезатели от близо 25 държави пристигат в България за 7-ото издание на престижната спортна надпревара, съобщи Сенсей Стоян Димов - треньор в добричкия карате клуб "Никон".
Организатори на голямата спортна надпревара, която ще се проведе в двата дни - 16 и 17 март в столичната зала "Асикс Арена", са КК "Никон", Българска Национална Федерация по Карате и "София - Европейска столица на спорта".

Сред участниците в тазгодишната надпревара се отличават имената на европейски и световни звезди в карате. Сенсей Димов е убеден, че седмото издание на "Никон Оупън" ще се превърне в мини световно първенство, тъй като освен всички съседни балкански държави и водещи национални школи от Европа, като Франция, Италия, Германия, Русия, Украйна и Русия, заявки за участие са потвърдени и от по-далечни страни, като Алжир, Азербайджан,Ботсвана, Непал и др.

Официален гост и лице на "Никон Оупън 2019" е актьорът Асен Блатечки. От КК "Никон" споделиха, че Асен Блатечки не е избран случайно. Популярният български актьор е тясно свързан с българският спорт и в по-конкретно с Карате. Блатечки е национален шампион по карате през 1989, 1990, 1991 и 1992г.

"Никон Оупън" ще бъде официално открит на 16 март от 13.00 ч.

В двудневната турнирна надпревара, участие ще има във всички възрастови групи. На 16 март ще се сътезават младежи, жени, мъже и ветерани. На следващия ден - на татамитата ще излязат децата, които ще се борят в три дисциплини - макевара, ката и кумите.

Възрастовите групи започват от 8-годишните и достигат до над 40 години - при ветераните.

Турнирът е част от инициатива София - Европейска столица на спорта, като целта на организаторите е да превърне събитието в традиционен празник за децата и популяризиране на спортното Карате в България.

c