Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Над 700 абитуриенти очаква кандидат студентска борса в Добрич

Кандидатстудентска борса ще се проведе днес и утре в Добрич. Тя ще бъде открита официално в 12 часа днес в Общинския младежки център. Днес ще продължи до 17.00 ч., а утре ще се проведе от 9.00 ч. до 14.00 ч., съобщават организаторите от Община Добрич.

Очаква се събитието да привлече над 700 абитуриенти, които завършват през тази учебна година средните общински и държавни училища.

Шестнадесет висши училища, образователни организации и други институции ще представят на форума новости в обучителните програми, съобщават от общината, която е сред организаторите на събитието.
Сред участниците в 25-ото издание на борсата са Софийският университет "Свети Климент Охридски", Великотърновският университет "Свети свети Кирил и Методий", Нов български университет, Военноморското училище "Никола Вапцаров", Варненският свободен университет "Черноризец Храбър", Русенският университет "Ангел Кънчев".
Специалисти от висшите училища ще информират бъдещите студенти за сроковете за кандидатстване, за класиране и записване, за програмите.

Снимка: dnevnik.bg

c