Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

С характер, "Добруджа" спечели с 3:2 дербито на кръга в Суперлигата

След очаквано драматичен сблъсък в зала "Добротица", Пламен Христов - старши треньор на волейболния "Добруджа 07", заслужено бе щастлив от успеха на своите с (3:2) над лидера в Суперлигата "Хебър".

"Разковничето бе в характера и в борбата до край. До момента имаме изгубени пет мача с (2:3), а днес всички играха докрай. Имаме проблеми, но момчетата се постараха. Стана един хубав мач. Хубаво е да имаме късмет накрая, да спечелим този мач. Когато загубиш пет мача 2:3, не е само до късмет. Явно ни липсва и класа, определено" - типично в самокритичен стил, заяви Христов.

Относно борбата в челото на шампионата - Топ 4, той обясни: "Ще се борим срещу "Пирин" (Разлог), а след това предстоят и други мачове. Тази година първенството е може би два пъти по-силно от миналогодишното, отборите са по-равностойни, всичко може да се очаква."

За щастие на всички, системата за видеоповторения бе налична в залата за дербито на кръга и Христов заяви, че определено е имало полза от това: "Със сигурност. Ако имахме такава система в Пазарджик - със сигурност щяхме да победим."

От своя страна, старши треньорът на "Хебър" Атанас Петров, бе категоричен, че няма място за драми след поражението с (2:3) при гостуването в Добрич.

"Стана хубав мач, поздравявам "Добруджа 07". Съжалявам за първия гейм, водехме с много, направиха две серии на сервис и взеха гейма. Този гейм бе много важен. Играхме много равностойно, накрая те имаха повече шанс и взеха победата," обясни Петров. "Всички промени дават някакъв резултат. Трябва да взимат въздух момчетата в един петгеймов мач. Много шарен мач беше днес. Късмет не ни достигна."

"Доволен съм, че я имаше системата за видеоповторения. Помогна на тях повече в някои моменти, но важното е, че всичко беше коректно", допълни Петров.

"Този мач е олицетворение на първенството. Всичко може да се очаква," добави той за предстоящите сблъсъци. "Нищо не е станало, това ни е едва трета загуба за сезона, не бяхме губили до момента в тайбрек, но по-добре сега, отколкото в плейофите или финалите. Продължаваме с един прекрасен за нас сезон и трябва да си насочим усилията към финалните срещи."

Източник: bgvolleyball.com

c