Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

"Добруджа 1919" не успя да вземе максимума при старта на пролетния дял в първенството

"Добруджа 1919" започна неуспешно пролетния дял във Втора професионална лига, завършвайки 0:0 на свой терен. В двубой, който задължително трябваше да спечелят, футболистите на Емил Велев стигнаха само до реми, при това като домакин на Локомотив (Горна Оряховица). Сблъсъкът на стадион “Дружба” бе чудесна възможност за изцяло обновения състав на “жълто-зелените” да се поздравят с първата победа, след 15 поредни мача без успех.

За съжаление, това не се случи, след като Добруджа отново не успя да намери път към противниковата мрежа. Поражението оставя честващия тази година своя вековен юбилей клуб, закотвен на дъното в класирането със скромен от актив от 11 точки, само една победа, извоювана още във втория кръг, и едва седем реализирани попадения.

В срещата, която не блестеше с нищо особено в спортно отношение, съдията показа по два жълти картона за двата състава - на Кристиян Григоров и Кристиян Пешков (за домакините) и на Тихомир Трифонов и Тони Иванов (от гостите). Двамата треньори използваха правото си на три смени, като през втората част на срещата Емил Велев включи в игра Николай Николаев, Мартин Кирилов и Росен Кръстев. За Локомотив (Горна Оряховица) като резерви влязоха в игра - Иво Харизанов, Николай Златков и Филип Ангелов.

Добруджанци са и на пет точки от спасителната 14-та позиция, която в момента се заема от Пирин (Благоевград). На “Дружба” има за какво да съжаляват, след като моментът бе идеален да се взема глътка свеж въздух в ожесточената борба за оцеляване сред професионалистите.

От тук насетне "Добруджа 1919" влиза в изключително тежка серия. В следващия кръг воденият от Кокала отбор има тежка визита на "Локомотив" (София). Столичните “железничари” също не се радват на най-добрите си дни и със сигурност ще гонят трите точки срещу аутсайдера в групата. За добричлии следват двубои с Черноморец (Балчик), Монтана, Лудогорец 2, ЦСКА 1948, Царско село, Поморие и Арда (Кърджали).

източник: sportal.bg

c