Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Безплатен семинар в Добрич за високи добиви и качество при лавандулата

ЕкоДарпол Болканс събира в Добрич и край Бургас производители, преработватели и експерти, за да обсъдят въпроси, свързани с нарастването на площите с етерично-маслени култури у нас. Семинарите са на тема "Органични еликсири за етерично-маслените култури".

Според организаторите, те ще се опитат да дадат отговори на въпроси, като "Защо качеството става и ще става все по-важен фактор за пазара на етерично-маслени култури?", "Как се постигат добри добиви без да се прави компромис с качествените показатели на крайния продукт?", "Как суровината и маслата да бъдат реализирани на възможно най-добра цена?"

Ще бъде коментирано от какво зависи качеството на маслото при лавандулата, маточината, белия равнец и останалите все по-популярни у нас култури.

По темата ще се проведат два семинара. На 19 февруари (вторник) от 11.00 часа в дестилерията на фирма ИПАР в село Просеник, Бургаско,  ще се съберат производител и преработватели на етерично-маслени култури.

На 27 февруари (сряда) от 11.00 часа с Парк хотел Изида в Добрич  ще е семинарът в Добрич.

Форумите имат за цел да поставят акцент върху възможностите за постигане на устойчиви добиви с високо качество при всички етерично-маслените култури. Ще бъде обърнато специално внимание на органиката като основа за повишаване на почвеното плодородие, а от там и на подобряване на крайния резултат при продукцията.

Входът за двете събития е свободен. Лекторите на събитието ще бъдат управителя на ЕкоДарпол Болканс Борислав Рангелов и управителя на ИПАР - Мюбеджан Мехмед Камбер.

c