Водещи новини Крими

15-годишен е задържан за 7 палежа в Добрич

Има задържан 15-годишен младеж за част от палежите, извършени в Добрич в края на миналата и началото на настоящата година, съобщиха на брифинг на ръководството на Областната дирекция на МВР.

Момчето, за което полицаите обясняват, че е с много нисък социален статус, е обвинено в извършването на седем от палежите в областния град. Два от тях са на тавански помещения в блокове в града, а другите са в бившия Център за ученическо, научно и техническо творчество, известен като Опитното поле.

Разпитан е в присъствието на адвокат и обяснил как ги е извършил. Престъпленията му са умишлени. За палежите на ЦУТНТ обяснил, че целта му била кабелите да изгорят, за да използва медните жици, които да предаде на вторични суровини.

Не е установен поръчител на палежите, заявиха още от полицията.

Оттам съобщават, че палежите на територията на област Добрич през декември са били 11, при 5 за същия месец на предходната година. Разкрити са шест от тях.

Палежите са престъпление, което много трудно се разследва, защото при пожара се унищожават всички следи. Но, въпреки това, една част от тези умишлени деяния са разкрити – заловени са извършители, спрямо които е взета и постоянна мярка, посочиха от ОД на МВР.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *