Водещи новини - дясно Култура

Международният фестивал за танцово изкуство в Кранево тази година е в два етапа

Третият „Международен фестивал за танцово изкуство – Кранево 2019“ тази година ще е разделен на два етапа.

От 30 март до 4 април 2019 г. в черноморското курортно селище Кранево ще се проведе първия по рода си Детски фолклорен обучителен лагер В продължение на 5 дни децата ще бъдат обучавани от балет майсторите на ансамбъл „Българе“. Ще изучават най-популярните танци от репертоара на ансамбъл „Българе“.

От 31 май до 5 юни в Кранево ще се проведе Третия международен фестивал за танцово изкуство. В продължение на 5 дни комплекс „AquaLife“ ще бъде място за срещи на хореографи, танцьори, клубове за хора, самодейни танцови колективи, професионални танцови формации и ансамбли, композитори, производители на народни носии, репетиционни облекла и аксесоари за тях и др. По време на фестивала ще се проведат семинари за хореографи и танцьори, конкурси с награди, концерти и делови срещи, съпроводени с множество забавни анимации и развлечения.

Специално избрани преподаватели ще Ви показват хора от всички фолклорни области на България.

Основни организатори на това мащабно събитие са: комплекс „AquaLife“, Христо Димитров – Фондация „Българе“, Мая Бърдарова – Клуб за народни танци „Жътвари“ – гр. Добрич, сдружение „Асоциация на хореографите в България“ и Национална импресарска мрежа.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *