Добрич Спорт

Д. Узунов разказва в книга за 60-годишната история на хандбала в Добрич

Журналистът Димитър Узунов предстои да представи своята книга “60 години хандбален клуб “Добруджа” – гордостта на Добрич” – на 22 януари, от 17.00 часа, в голямата зала на Общината, съобщи авторът.

В книгата са представени най-големите успехи и най-важните мачове на мъжкия отбор, на женския и на юношите и девойките от школата. От създаването на клуба преди 60 години – до днес, той неизменно е сред най-добрите в България. В книгата се разказва как се е зародил хандбалът в тогавашен Толбухин, как една спасена дузпа в последните секунди носи първия значим успех и как “Добруджа” привлича първия чужденец в “А” група. Авторът е описал  всички спечелени медали и купи през изминалите 6 десетилетия и най-славните победи на международната сцена в официални и предсезонни турнири. Включени са и 75 снимки от всички периоди от историята на “Добруджа”.

“Книгата ще бъде интересна за всеки, който обича историята, Добрич и Добруджа, спорта и хандбала” – споделя нейният автор.

Всеки желаещ ще може да си закупи “60 години хандбален клуб “Добруджа” – гордостта на Добрич”, на място – преди или след нейното представяне.

Книгата се издава от издателство “Мартине”, със съдействието и финансовата подкрепа на Община град Добрич и автосервиз “Радичков Ойл Сервиз”.

Follow Me:

Related Posts

    • Pro News Dobrich says:

      Най-сигурно е на представянето – не е задължително да присъствате на цялото събитие. Димитър Узунов ще бъде в Голямата зала на Общината във вторник след 16 часа и до 17 часа ще се продава книгата, както и след 17.30 ч., докато има желаещи. Дори и в 18 ч. да отидете, няма да е късно. След събитието, в зависимост от интереса и продадените бройки, вероятно ще се предлага и в книжарници, но това още не е сигурно. Поради това, най-добрият вариант е да присъствате на представянето. Ако нямате тази възможност, се ангажираме след това да публикуваме къде ще може да се купи книгата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *