Балчик Водещи новини - дясно Култура

2018 година донесе награди на „Двореца” в Балчик

През 2018 г. Държавен културен институт “Двореца” – Балчик получи няколко отличия у нас и в чужбина за дейността си за развитие на културния туризъм, съобщи директорът му Жени Михайлова.

Той беше удостоен с почетна грамота за приноса си в промотирането на България като успешна туристическа дестинация. Престижното признание беше връчено от Илия Николаев, председател на Стопанска камара, гр. Варна.

Културният център може да се похвали и с приз за БГ туристически обект, присъден от Offline media gruop. Той получи и приз за развитие и опазване на културното наследство. Визпълнение на европейския проект  “Трансгранична икономика в Румъния и България, опазваща природното и културно наследство”  Културен център “Двореца” бе награден с приз за развитие на тези дейности. Награждаването се извърши от Герман Германов, главен секретар на Търговско-промишлена палата, Добрич, която е една от страните изпълнители на проекта.

„Двореца” получи и награда за „Развитие на културния туризъм“. Тя бе връчена в рамките на 34-ото издание на международното туристическо изложение „Ваканция и СПА Експо“, проведено в Интер Експо център – София.

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *