Каварна Култура

Деца от Каварна посетиха побратимен унгарски град и засадиха върбово дръвче

Група от тридесет и две талантливи деца от град Каварна, са били на едноседмично гостуване в побратимения унгарския град Чопак, по покана на кмета кмета Тибор Амбруш, съобщиха от пресцентъра на Община Каварна.

Повод за посещението в Унгария е ежегодната  „Среща на побратимените градове на Чопак“, където каварненските деца са били придружени от представители на Общината и местните училищата.

По време на визитата, групата от Каварна е посетила Националния парк, Балатонския музей и Музеят на лавандулата. Децата са взели участие и в развлекателни програми като фолклорната културна вечер, докосвайки се до традиционни унгарски традиции. Силно впечатление е направила кулинарната вечер , на която България и Унгария са представили традиционните ястия на всяка една от страните.

Унгарските домакини са включили за гостите си и спортна викторина на брега на езерото Балатон със състезания по волейбол, футбол и надпревара на водни колела.

За благодарност, каварненските деца са подарили на кмета на Чопак ръчно изработена от тях керамична бутилка.

Традицията за засаждането на братско дърво с участието на унгарски и български деца, е била спазена, като на определеното за целта място, младите посланици от двете държави са засадили братско върбово дръвче.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *