Събота, 01 юни 2024

01.06.2024

Последвайте ни

Първо издание на футболния турнир „Хиполенд Къп“ в Добрич, включват се 16 отбора

Първото издание на футболния турнир „Хиполенд Къп“ ще се проведе в събота и неделя, (18 и 19 май) на стадион Пионер в Добрич. Организатор е Футболна академия „Добруджа 1919“ със съдействието на Българския футболен съюз. Спонсориран е изцяло от веригата от магазини за детски и бебешки стоки „Хиполенд“.

В надпреварата ще вземат участие най-малките деца във възрастови групи 2017 и 2016 във формат „футбол 5“. Ще има участници от Добрич, Варна, Шумен, Каварна, Балчик, Търговище. Отборите са 16 – в две групи по четири отбора във всяка възраст.

„Идеята на турнира е участниците да не се надпреварват да печелят купи и медали, а да се забавляват като деца. Благодарение на спонсорите и приятелите ни от „Хиполенд“ ще бъдат осигурени аниматори, които ще организират занимателни и състезателни игри, ще раздават лакомства. Идеята на турнира е да направим детски празник, а не футболна надпревара“, коментира Венцислав Желев, президент на новосформираната Футболна академия „Добруджа 1919“.

Между мачовете аниматорите ще ангажират децата от всички отбори и ще бъдат проведени различни от футбола игри.

„Надявам се по този начин да поставим началото на един традиционен турнир в нашия град, който да дава различни емоции на най-малките, които тепърва започват да играят футбол“, каза още Желев.

Той подчерта, че, благодарение на „Хиполенд“, всичко - участие, забавления, лакомства, ще бъдат напълно безплатни.

Надпреварата ще бъде в два дни. На 18 май ще играят най-малките, набор 2017. Началото ще бъде поставено в 11,30 часа. На 19 май ще играят децата от набор 2016.

„Надявам се да се получи един страхотен празник и да донесем много емоции на малките футболисти. Да изграждаме положителни емоции и децата“, посочи Венцислав Желев.

Амбицията на организатори и спонсори е турнирът да се превърне в традиционен.

c