Петък, 27 септември 2024

27.09.2024

Последвайте ни

„ВиК Добрич“: Неверни са слуховете, че умишлено се пести ток и това оставя села без вода

Дружеството запазва позициите си и спазвайки професионалния тон, отказва да бъде въвличано в ПР кампании, в надпреварата на политическите партии

От водоснабдителното дружество "ВиК Добрич" получихме съобщение по повод  публикации в социалните мрежи, озаглавени „По следите на изчезналата вода“. В него ръководството на „В и К Добрич“ АД прави следното опровержение:

„ВиК Добрич“ АД работи усилено за подобряване качеството на предлаганите услуги за потребителите си. От десетилетия дружеството е в тясно партньорство с всички общини в обособената територия на област Добрич, която обслужва. Висококвалифицираните специалисти на „В и К Добрич“ АД и представители на местната власт са във връзка, с цел да бъде осигурено качествено и непрекъснато водоснабдяване, съгласно изискванията на европейските директиви за качество и социална поносимост на цените, осигурявайки положителни икономически резултати за дружеството, съблюдавайки за техническото усъвършенстване на системата и постигане висока удовлетвореност на потребителите от всички населени места на област Добрич, без значение дали са големи градове или малки села. За нас всички наши потребители са с еднакъв приоритет.

България се намира в разгара на поредната кампания за предсрочни парламентарни избори. През последните дни в социалните медии се разпространяват неверни слухове, че „В и К Добрич АД“ съзнателно пести средства и оставя домакинства от село Владимирово без вода или със слабо налягане с дни. Дружеството бива уличавано в умишлени икономии на ток, а това е немислимо в 21-ви век. Години наред работим с Община Добричка и заедно откриваме решенията на проблемите по трасето на водата, не само във Владимирово, а и във всички села в региона. Тези ползотворна комуникация ще продължава предвид факта, че водното дружество експлоатира активи собственост на общините в Областта. Инфраструктурата на района ще се подобрява през следващите години благодарение на инвестиции и проекти.

Всеки експерт знае, че водата не достига до чешмите с магическа пръчка. Затова са нужни познания, човешки потенциал, подходящи метеорологични условия и разбира се средства за доставката ѝ. Като дружество, което изразходва публични средства, следваме принципите за извършване на основната ни дейност, а именно стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системите и съоръженията за предоставяне на ВиК услуги, в пълна прозрачност и да отговаряме на нуждите на обществото. Дружеството запазва позициите си и спазвайки професионалния тон, отказва да бъде въвличано в ПР кампании, в надпреварата на политическите партии. За да могат специалистите на ВиК да вършат работата си качествено и бързо, отправяме апел към всички лидери на политически партии и движения да не нагнетяват напрежение сред обществото.

c