Понеделник, 02 октомври 2023

02.10.2023

Последвайте ни

Жителите на няколко села се събират на протест заради разбития път Добрич – с. Лясково

Жителите на 8 села в община Добричка излизат на мирен протест заради лошия път Добрич – Лясково. Местните хора ще се съберат утре – 15 юни, от 10.00 часа до село Козлодуйци, каза за Про Нюз Добрич кметът на с. Лясково Божко Божков.

Протестиращите имат намерение за кратко да затворят пътя Лясково – Козлодуйци.

Преди месец жителите на Лясково, Житница, Камен, Тянево, Пчелник, Черна, Крагулево и Козлодуйци събраха 550 подписа с искане за основен ремонт на пътя Добрич - Лясково. Подписката бе предадена на областния управител Галин Господинов и на народния представител Мая Димитрова.

Пътният участък с дължина 18 км. е в ужасно състояние, целият е в кръпки и, по думите на Божков, не е ремонтиран от около 45 години. Жителите на добричките села настояват той да бъде не просто закърпен на отделни части, а да се направи цялостно преасфалтиране.

„Очакваме да дойдат кметовете и жители от тези 8 села, както и подкрепа от Общината. Очакваме да ни се обърне внимание и някой да ни помогне. Нямаме политически искания, просто искаме да можем да пътуваме нормално. Надявахме се поне да го изкърпят, но дочухме, че и това няма да стане. Искаме да се чуе за нашия проблем. Плащаме винетки, а не получаваме нищо“, посочи Божков.

Жителите на тези населени места вече са протестирали заради лошия път – през 2016 г. с протестен митинг пред областната управа и през 2018 г. с блокаж на пътя Добрич – Силистра.

c