Вторник, 28 март 2023

28.03.2023

Последвайте ни

Заведение в Кранево продава резенче лимон за … 2 лева

„Прекрасно заведение в близост до централен плаж Кранево, но си носете хляба и лимона. Филийка хляб е 60 стотинки, а това мижаво лимонче е 2 лв. Обслужването – отвратително“. Това написа в социалната мрежа Миглена Димитрова и публикува касовия си бон от заведението, както и резенчето лимон, за което е платила 2 лева.

„С моя първа братовчедка си поръчахме пилешка супа и шкембе чорба. Не обичам супи с оцет, затова си поръчвам резенче лимон. Братовчедка ми си поръча препечена филийка хляб. Първо ни объркаха поръчката и ни донесоха две шкембе чорби. Обяснихме, че едната трябва да е пилешка. Донесоха я след пет минути, когато препеченият хляб отдавна не беше топъл. Моят резен лимон дойде след още време“, разказа пред Про Нюз Добрич Димитрова, която изрази и възмущението си от отношението на персонала.

„17 години съм била в този бранш и зная, че когато си поръчваш супа, винаги се слага резенче лимон. Това парченце няма и четвъртинка лимон, а струва 2 лева“, добави тя. „В менюто им пише, че цял лимон е 6 лева. Странно как правят тези изчисления и колко е печалбата им само от един лимон“, коментира жената. „Вярно, че е на морето, но има и други заведения. Тази сума в други заведения я плащам за риба, хайвер. Този път реших да седнем в това заведение, защото на другите места нямаше шкембе. Но със сигурност няма да повторим“, категорична е Миглена Димитрова.

В малък квартален магазин в Добрич килограм лимони струва 5,40 лева, установи проверка на Про Нюз Добрич.

Ресторантьор, също в Кранево, коментира, че разчетите им са при 1 лев доставна цена, продажната да е 3 лв., за да излизат сметките. Така, ако цената на един хляб е 2 лв., в ресторанта той се продава за 6 лв. т.е. 20 филии по 0,30 лв. на филия. Предполага, че такива сметки си е направил и собственикът на въпросното заведение. „Това е политика на заведението. Но не се е случвало да продаваме лимон. Защото към супата, джина, месото и т.н. слагаме лимон и той е калкулиран в цената“, обясни той. В пицарии пък всяка добавка се праща допълнително – за  добавка гъби, добавка синьо сирене, както и сосовете.

c