Вторник, 27 февруари 2024

27.02.2024

Последвайте ни

За община Петрич е привилегия БТА да открие свой национален пресклуб тук, каза общинският кмет Димитър Бръчков

За община Петрич е привилегия Българската телеграфна агенция да открие свой национален пресклуб тук, каза по време на официалното откриване на пресклуба на агенцията кметът на Петрич Димитър Бръчков. 
Бръчков отбеляза, че Петрич се нарежда до областните градове в страната, а аргументите за това са много. В цялата община Петрич жителите са 48 000. Ние имаме информационна тежест, демографска, тежим икономически и политически, така че съм уверен в информационния поток, който ще има от общината и от нашите съседи Сандански, Струмяни и Кресна, отбеляза Димитър Бръчков. 
Освен привилегия, откриването на такъв национален пресклуб е и голяма отговорност, отговорност за всички нас, институциите, защото информационният поток е ценен ресурс, тежест и отговорност по начина на предаване, съответно по начина на анализиране на този поток, каза кметът на Петрич. Димитър Бръчков посочи, че коректността на информацията има значение за институциите при реакция, при обратната връзка, защото „когато е изключително коректен ние можем да дадем и адекватна информация от страна на всички институции“. 
При официалното откриване на Националния пресклуб на БТА в Петрич кметът на общината изказа и категорична подкрепа за всяко начинание, свързано с пресклуба. В наше лице ще срещнете партньор, сигурен съм и в лицето на председателя на Общински съвет инж. Светла Данаилова, както и на всички колеги общински съветници, каза още Димитър Бръчков. 

c