Понеделник, 11 декември 2023

11.12.2023

Последвайте ни

Владимир Путин поздрави Си Цзинпин по случай 74-ата годишнина от основаването на Китайската народна република

Руският президент Владимир Путин поздрави китайския си колега Си Цзинпин по случай 74-ата годишнина от основаването на Китайската народна република, предаде ТАСС.
"Скъпи приятелю, приемете моите най-сърдечни поздравления по случай 74-ата годишнина от основаването на Китайската народна република. Под Ваше ръководство Китай уверено върви по пътя на социално-икономическото и научно-техническото развитие, укрепва позициите си на световната сцена и активно участва в решаването на най-важните въпроси от регионалния и глобалния дневен ред", се казва в поздравителния адрес, който беше публикуван на сайта на Кремъл.
"Убеден съм, че предстоящите ни разговори по време на международния форум "Един пояс, един път" ще допринесат за по-нататъшното развитие на целия спектър от конструктивни руско-китайски връзки", допълва руският президент.
На 20 септември Путин заяви на среща с китайския външен министър Ван И, че с удоволствие е приел поканата на Си да посети Китай през октомври, за да участва във форума "Един пояс, един път".
По-късно говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че датите на визитата на руския президент в Китай са определени, но не оповести допълнителни подробности.

c