Четвъртък, 21 септември 2023

21.09.2023

Последвайте ни

Випуск '21 на СУ „Н.Й. Вапцаров“ в Ген. Тошево получи дипломите си, седем са пълните отличници

Дъждовното време на 15 юни промени предварителния сценарий и сградата на СУ „Никола Й. Вапцаров“ в град Ген. Тошево приюти гостите и зрелостниците, за кратка церемония по връчване на дипломите на Випуск 2021. Е, дано им върви по вода! Доброто настроение на зрелостниците подсказваше, че освен празничният повод - получаването на Диплом за завършено средно образование, то и юнският дъжд е едно чудесно знамение.

Официален гост на тържеството беше кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров, който връчи дипломи, грамоти, плакети и материални награди на седем пълни отличници. Директорът на СУ „Никола Й. Вапцаров“ Радка Йорданова пожела много късмет на младежите в поздравителните си думи и им благодари за тяхното представяне и положен труд през годината: „Бъдете дръзки, смели и рискувайте, за да се превърнете в успешни хора“.

От СУ „Никола Й. Вапцаров“ се похвалиха, че тази година имат възпитаник с две пълни шестици на ДЗИ. От всички зрелостници в страната само 39 имат пълни шестици на двата зрелостни изпита. 39 ученици са елитът на България. За гордост на СУ „Никола Й. Вапцаров“ един от  тях е Петър Йорданов Желев, който има 6.00 по български език и литература и 6.00 по география и икономика. 

Отличното представяне на Петър Желев е съпътствано и с участия в две национални олимпиади. На 06.06.2021 г. участва в националния кръг на олимпиадата по български език и литература, а на 13.06.2021 г. участва за трети пореден път в националната олимпиада по география и икономика. През учебната 2019 - 2020 година той е лауреат на националната олимпиада по география и икономика.

Иначе всички останали зрелостници на СУ „Никола Й. Вапцаров“, гр. Генерал Тошево се представиха достойно и постигнаха отлични резултати на ДЗИ. За това говорят оценките от ДЗИ на Випуск 2021. Освен задължителната матура по БЕЛ, учениците избраха да се явят на ДЗИ по география и икономика, биология и здравно образование, английски език и немски език. Общият брой на отличните оценки е 8, много добрите са 16, а добрите 17.

c