Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

В ОУ „Св. св.Кирил и Методий“ в с. Дончево са активни и рециклират

ОУ „Св. св.Кирил и Методий“ в с. Дончево е част от национална мрежа събития #БезОтпадъци на BG Бъди Активен и проект Партньорство за красива и чиста България и дългосрочната програма _Място България. Седмицата от 22 до 26 май в училището е била посветена на движението.

ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ с. Дончево е едно от дейните и ангажирани учебни заведения в цяла България на темата за здравословен и активен живот. Условията на тазгодишното събитие е инициативите да не са със състезателна насоченост. Целта е включването на възможно най-много ученици в различни физически активности, както и налагане на култура на организиране на събития с ПО-МАЛКО отпадъци. Смеем да кажем, че нашите ученици имат изградени навици за рециклиране на отпадъците. Поради тази причина се радват на чисти и уютни класни стаи и прекрасен училищен двор.

Седмицата за раздвижването съвпадна с екскурзията ни до Мадара, Плиска, Шумен. Там движение не ни липсваше, с удоволствие изкачихме стъпалата до Мадарския конник. По време на пътуването стриктно слядяхме да събираме отпадъците си в торбички, които при слизане от автобуса изхвърлихме в контейнери за разделно събиране на отпадъци. 

Кулминацията на училищното ни събитие бе на 26 май, когато  училищният двор се превърна в сцена за двигателни активности.

Под звуците на красивата песен „Моя страна, моя България“ ученици и учители изпълниха маршова композиция.

С народна музика и с кръшна ръченица вдигнахме градуса на настроението.

На финала учениците нахраниха своя любим „Шишеяд“. Играха и на „Изхвърли ме на правилното място.

c