Вторник, 28 ноември 2023

28.11.2023

Последвайте ни

Ути Бъчваров ще готви на юнашкия си тиган на Празника на плодородието в Шабла

Празник на плодородието ще се проведе за шести път от 15,00 часа в градския парк на Шабла днес, 17 септември. Организаторите дават възможност на всички участници да подредят свои щандове. Събитието е с конкурсен характер и наградите са в следните категории: най-едри зеленчуци, най-добре аранжиран щанд, най-богат щанд, най-вкусни местни и национални ястия, най-характерен обреден хляб. Победителите, определени от специално жури с председател известния Ути Бъчваров, получават парични награди и грамоти.

Интерес предизвиква и кулинарното състезание „Обезкостяване, разфасоване и паниране на пиле“ с участието на изявени майстори-готвачи от района на общината.

Празникът се съпътства от богата фолклорна програма на самодейни състави и индивидуални изпълнители не само от общината, но и от други общини.

Погледът на присъстващите няма да отмине и кулинарно шоу на Ути. Неговият юнашки тиган ще поеме крехко пилешко месо и зеленчуци. А в края всички имат възможност да опитат от вкусно приготвеното ястие.

Другокулинарно шоуще съперничи на екипа на Ути - „Кметът може И да готви“  с участието на кмета на община Шабла и кмета на с. Дуранкулак и тяхната „сладка лютеница от люти кметове“.

Финалът на Празника е концертът на Виевска фолк група с ръководител Емил Узунски.

c