Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Украински войски обстреляха град Мелитопол, контролиран от руски сили, съобщиха местни аварийни служби и медии в Русия

Въоръжени сили на Киев обстреляха днес контролирания от руската армия град Мелитопол в украинската Запорожка област, в резултат на което електроснабдяването в града и околни села бе прекъснато, предаде Ройтерс, като се позова на руски медии.
Според говорител на аварийните служби, цитиран от ТАСС, пострадали няма, но има "попадения (. . .), повреди и разрушения" в местното локомотивно депо.
Мелитопол е разположен на около 120 км югоизточно от Запорожката АЕЦ в град Енергодар. Днес се очаква второ за тази година посещение в централата на генералния директор на МААЕ Рафаел Гроси, напомнят агенциите.
Руската армия упорито атакува позициите на украинските войски в град Бахмут и Авдеевка - предградие на Донецк, съобщи украинският Генерален щаб, цитиран от Ройтерс. Щабът добавя, че украинските сили са отблъснали 57 руски атаки срещу Бахмут и други селища в Украйна. 
Според британското министерство на отбраната руските сили се опитват да обкръжат Авдеевка, но "не постигат съществен напредък". Руските войски са изгубили голямо количество бронирана техника, посочва ведомството.
През последната седмица руските окупатори са превзели още около 5 на сто от територията на Бахмут и в техни ръце са вече общо 65 процента от града, отбелязва американският Институт за изследване на войната, чийто доклад цитира УНИАН.

c