Събота, 02 март 2024

02.03.2024

Последвайте ни

Училищата, които бяха затворени заради тежката зимна обстановка, възобновяват присъственото обучение от сряда

Училищата, които бяха затворени заради тежката зимна обстановка в последните два дни, възобновяват присъственото обучение от сряда. Това съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН).
Във всички области на страната ситуацията се нормализира, като се отстраняват проблемите, свързани с прекъсване на електроподаването и непроходими пътища.   
Единствено в три училища утре (29 ноември) е обявен неучебен ден. Две от тях са в област Бургас - Средното училище "Елин Пелин" в село Руен и Основното училище "Св. св. Кирил и Методий" в село Порой, община Поморие. Третото е Основното училище "Христо Ботев" в село Горни Лом, в област Видин. 
В едно училище в страната ще има утре обучение от разстояние в електронна среда - в Основното училище "Климент Охридски" в Сталийска махала, в община Лом. Причината е повреда на отоплителната инсталация, вследствие на прекъснатото електрозахранване. Очаква се до края на утрешния ден тя да бъде отстранена. Ако това не се случи, училището има готовност да продължи онлайн обучението и в четвъртък. 
Затворени утре са и две детски градини в страната - те са в Безденица и Смоляновци, в община Монтана.
Както БТА писа, днес 55 училища в седем области на България вторник (28 ноември) е неучебен ден заради усложнената обстановка - непроходими пътища, липса на ток, прекъснат интернет, скъсани жици и други. В други 17 училища е обявено обучение от разстояние в електронна среда, съобщи вчера пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН).
На 27 ноември учениците от над 280 училища в тринадесет области на страната не бяха на училище заради усложнената обстановка - липса на ток, прекъснат интернет, скъсани жици, непроходими пътища и други. Решенията бяха взети в неделя от областните кризисни щабове, от областните управители и от кметове на общини. 
 
 

c