Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Творби на деца от цялата страна бяха отличени в конкурс на сдружение "Бъдеще за децата" в Казанлък

Общо 20 деца от различни населени места в страната са отличени в конкурса на казанлъшкото сдружение “Бъдеще за децата”, съобщават от пресцентъра на организацията. 
Инициативата е част от юбилейната кампания, която сдружението организира по повод навършването на 20 години от своето създаване, а отличените картини ще бъдат показани в изложба. За участие в конкурса бяха изпратени общо 70 творби на деца от Казанлък, Плевен, Монтана, Велико Търново, Сливен, Ихтиман, Луковит, а рисунките изобразяват как техните автори си представят бъдещето на децата и какво трябва на едно дете, за да бъде щастливо. 
По регламент участниците в конкурса са на възраст до 18 години, а жури в състав Красимира Димитрова, председател на сдружение „Бъдеще за децата“, Стела Цветанска, психолог, Десислава Димитрова, психолог, и Андреана Димова, социален работник, селектира рисунките в четири възрастови категории. 
Всички деца, които са изпратили своите творби, ще получат удостоверения за участие в Конкурса за детска рисунка „Бъдещето на децата 2023“, а творбите им ще бъдат показани в официалната страница на организацията, посочват още от пресцентъра. 
Както БТА писа, преди дни се състоя и друга инициатива от юбилейната кампания на сдружението под надслов “Бъди с нас за ден”. В нея деца и младежи на възраст от 12 до 18 години от местни училища заеха местата на работещите в организацията и се запознаха с нейната дейност. 

c