Понеделник, 04 декември 2023

04.12.2023

Последвайте ни

Три автомобила с 11 румънци и българи в тях се сблъскаха край Каварна (СНИМКИ)

Български, румънски и полски автомобил са участвали в катастрофа, станала в ранния следобед днес край Каварна. На снимките, с които Про Нюз Добрич разполага, се виждат доста големи материални щети по колите. Въпреки смачканите купета, няма сериозно пострадали от всичките 11 човека – шофьори и пътници, които са били в автомобилите.

Произшествието е станало на кръстовището на изхода от Каварна за главния път Балчик – Шабла, каза за Про Нюз Добрич зам.-директорът на ОДМВР Добрич Ивелин Иванов. Две от колите са с чужда регистрация – румънска с граждани от северната ни съседка и полска, в която обаче са пътували българи. Третата кола – участник в произшествието, е с българска регистрация.

„Няма сериозни травмични увреждания по водачите и пътниците в трите автомобила. Четирима души са отведени в болницата в Каварна, където са прегледани. Един от тях е насочен за допълнителен преглед и изследвания в МБАЛ Добрич. Повечето са с охлузвания, един от пострадалите е със счупен пръст на крака“, каза още Ивелин Иванов.

Той допълни, че при катастрофата се касае за материални щети. Движението е отцепено и е пренасочено през Каварна, докато приключат огледите.  

По предварителни данни, на кръстовището единият от автомобилите се е блъснал във втория, а той е помел третата кола.

Образувано е досъдебно производство за нанесени материални щети.

c