Вторник, 27 февруари 2024

27.02.2024

Последвайте ни

Тодор Тагарев: Основната цел на визитата ми в Одеса е продължаване на двустранните разговори, които ние имаме с колегите от украинска страна

"Основната цел на визитата ми в Одеса е продължаване на двустранните разговори, които ние имаме с колегите от украинска страна", това каза пред БТА министърът на отбраната Тодор Тагарев по време на посещението си в Одеса на 21 август, където се срещна с министъра на отбраната на Украйна Олексий Резников.
Тодор Тагарев посочи, че визитата му е част от поредица интензивни срещи, разговори и обсъждания на проблемите и помощта, които България има  възможност да окаже на Украйна в тези трудни времена. 
"В малко по-далечна перспектива тази среща е важна за по-доброто ни сътрудничество в областта на отбраната, отбранителната индустрия, технологичното развитие, както и извличане на уроците от войната и прилагането им на практика, за да сме сигурни, че въоръжените ни сили се развиват по подходящия начин, учейки се от опита, който украинската армия трупа с кръв", каза още министър Тагарев.
В рамките на посещението си в Одеса Тодор Тагарев се срещна с представители на българската общност в Генералното консулство на България в Одеса, проведе разговори с тях и им дари български книги. 
"Благодарен съм на генералния консул в Одеса Светослав Иванов, който организира среща с представители на българската общност и организации. Първо, това беше полезно да запознаем българите тук с това, което прави в България редовното правителство с подкрепа на парламентарните сили за оказване на помощ на Украйна. А и да чуем проблемите, които тази общност има и за решаването на които тя разчита на българската държава", подчерта Тодор Тагарев.

c