Неделя, 01 септември 2024

01.09.2024

Последвайте ни

Таня Глухчева представи книгите си в галерия „Христо Градечлиев“ в Каварна

Художествена галерия  „Христо Градечлиев“ в Каварна беше домакин на вълнуващо литературно събитие. На него талантливата писателка Таня Глухчева представи своите три книги – „Да пътуваш в петък 13“, „Професора“ и „4 месеца и 22 часа“.

Таня Глухчева е родена през 1986г. в София, но на петгодишна възраст се премества с родителите си в Канада. Израства в многонационална среда, която оформя мирогледа ѝ и културните ѝ познания. Завършва „Испанска филология“ и „Политически мениджмънт“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. След това преподава чужди езици в продължение на 11 години. От 2021 г. е журналистка по международни въпроси във вестник „ДУМА“. Писателската ѝ кариера започва през 2020 г., когато публикува първия си роман „Да пътуваш в петък 13“, базиран на нейния живот в Южна Америка по време на пандемията от COVID-19.

На събитието в Каварна Глухчева сподели с аудиторията своите преживявания и вдъхновения, довели до създаването на тези книги. „Да пътуваш в петък 13“ описва драматични и вълнуващи моменти от престоя ѝ в Южна Америка, докато „Професора“, излязъл през 2022 г., разглежда една любовна история, непознаваща пределите на времето. Най-новата ѝ книга, „4 месеца и 22 часа“ разкрива съвременния живот в Китай, където писателката пребивава в началото на 2023г. по покана на Китайския международен пресцентър (CIPCC). Събитието завърши с дискусия, като присъстващите имаха възможността да зададат въпроси и да осъществят личен контакт с авторката.

c