Сряда, 27 септември 2023

27.09.2023

Последвайте ни

Танцът е магия за душата – доказаха го в СУ „Св. Климент Охридски“ в Добрич

На втория ден от Климентовата седмица, Фамилия Охридски се събуди с български народни танци. Дворът се изпълни с танцуващи деца, учители и родители. С приповдигнато настроение и широки усмивки, децата влязоха в първия учебен час. Празничните  изненади продължиха в големите междучасия. Народни танци от всички етнографски области танцуваха малки и големи бъдещи хореографи. Мост бе направен към съвременното танцово изкуство.  С бурни ръкопляскания посрещнаха представянето  на ,,Танца на народите“. Презентираха  се модерни танци, индийски, гръцки, бразилски, хип-хоп.

Училищният ден продължи с открит урок на бивши ученици, настоящи студенти в АМТИИ град Пловдив. Една от тях, Татяна Великова, разказа на климентовци интересни истории за възникването на българския танц.

 Искрите в очите ги има. Климентовци знаят за своите традиции, за автентичните танци. Емоцията, спокойствието, енергията, не могат да бъдат описани с думи.  Утре идва новият ден и с него третото изкуство в нашето училище. Ден на много красота, бои и въображение.

https://youtu.be/ss-ls-qdSXE
c