Сряда, 29 март 2023

29.03.2023

Последвайте ни

Шампионски титли и отлично представяне на СК по вдигане на тежести „Добруджа"

Отлично представяне на възпитаниците на Юндер Бейтула и Тодор Кирчев от Спортен клуб по вдигане на тежести „Добруджа". Спортистите от спортно училище „Г. Ст. Раковски“ в Добрич спечелиха общо 8 златни, 4 сребърни и 4 бронзови медала на Държавно лично първенство, което се проведе в град Русе, съобщи за Про Нюз Добрич президентът на клуба Християн Ангелов.

Елена Граденекер стана шампион на България при девойки в категория до 71 кг. На  трето място се класира Виктор Фотев във възраст „кадети“,  категория до 67 кг. Денис Али е шампион на България в движение Изхвърляне и вицешампион в движение Изтласкване и в двубоя в категория до 81 кг при кадетите.

Синан Савов стана шампион на България в категория до 102 кг при кадети, а Диан Лазаров завоюва бронзов медал в движението Изхвърляне в категория до 45 кг, момчета.

Ивайло Киров спечели златен медал в движението Изхвърляне, сребърен медал на Изтласкване, както и в двубоя (общото класиране) категория до 55 кг, момчета.

Четвърто място с двубой 100 кг за Емирджан Танжу в тежката категория +61 кг, момчета, както и шесто място за Тодор Тодоров в категория до 55 кг, кадети до 15 г.

„Спортният клуб завърши Държавното лично първенство с много добро представяне на състезателите и треньорите. Аз също постоянно присъствах и следях подготовката им в спортната зала за вдигане на тежести. Медалите бяха очаквани, защото  мобилизацията и подготовката им беше на ниво и това се вижда от постиженията на състезателите“, сподели Християн Ангелов.  Той поздрави целия отбор и пожела още много успехи на тежкоатлетите на Добрич.

c