Сряда, 29 ноември 2023

29.11.2023

Последвайте ни

Със златни сватби ще открият обновения Дом за граждански ритуали в Тервел

Датата 28 септември е избрана от организаторите от Община Тервел, за да бъде официално открит обновеният дом за граждански ритуали в добруджанския град.

За целта ще бъдат поканени двойките, сключили граждански брак в град Тервел през 1972 г.

Със своеобразното отбелязване на техните златни сватби ще бъде открит реновирания през 2021 и 2022 г. ритуален дом.

От общината приканват двойките да предоставят и снимки от своите сватбени тържества, за да бъде обогатен празника им с фото-спомени от най-важното събитие в живота им.

Сградата е строена по време на румънската окупация. Тя е с характерна за времето си архитектура, но не е паметник на културата. През 2006 година сградата бе частично ремонтирана чрез проект на Общината, финансиран по програма ФАР. С течение на времето възникнаха частични увреди по фасадите, а проявили се течове от покрива увредиха таваните в  част от помещенията.
Извършеният цялостен ремонт включваше освежаване на фасадата, смяна на старата дограма, на витрините на парадния вход и на задната фасада, реконструкция на старата ел. инсталация, направа на нов санитарен възел и кухненски кът, подмяна на окачените тавани, циклене и лакиране на всички подове, тавани, стени, врати и мозайка.

c