Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Самолет на “Еър Индия”, летящ за Сан Франциско, кацна в Сибир след проблем с двигателя

Самолет на “Еър Индия”, изпълняващ полет от Делхи до Сан Франциско, се е приземил в Русия, след като е възникнал проблем с двигателя, съобщиха официални лица, предаде Асошиейтед прес.
Самолетът “Боинг 777” с 216 пътници и 16 членове на екипажа, се е приземил вчера благополучно на руското летище Магадан в Сибир, гласи изявление на “Еър Индия“.
Самолетът "е имал технически проблем с един от двигателите", се казва в изявлението, като се добавя, че машината е била подложена на проверки за безопасност, а на пътниците е била предоставена помощ на земята, в това число и настаняване в хотел в Магадан.
По-късно днес авиокомпанията съобщи, че от Мумбай за Магадан е излетял друг самолет, за да могат блокираните пътници да продължат пътуването си до САЩ. Полетът ще отведе пасажерите до Сан Франциско утре, се казва в изявлението.
Ведант Пател, говорител на Държавния департамент на САЩ, заяви, че в полета вероятно е имало американски граждани, но не можа веднага да потвърди колко са те. 
"Продължаваме да следим ситуацията", каза Пател.
16-годишният Гирваан Каахма е пътувал с чичо си и брат си във въпросния самолет. Той разказа, че на двамата е било забранено да напускат хотела, в който били откарани в Магадан, и не могат да използват кредитните си карти, за да си купуват стоки от автомат заради санкциите, наложени заради войната на Русия в Украйна, информира АП.

c