Събота, 02 март 2024

02.03.2024

Последвайте ни

САБА: Йеменският премиер обсъди с кабинета цялостното развитие на обстановката на местно и международно ниво

Йеменският премиер Маин Абдулмалик Саид председателства вчера във временната столица Аден правителствено заседание, на което беше обсъдено цялостното развитие на положението както на местно, така и на международно ниво, предаде Йеменската новинарска агенция (САБА).
Обсъдени бяха основните приоритети и дневният ред на кабинета, както и необходимите решения и насоки в тази връзка.
В началото на заседанието премиерът направи преглед на предизвикателствата от общ характер на местно ниво и необходимостта те да бъдат преодолени, както и да бъдат предприети последващи действия по важни въпроси в областта на отбраната, сигурността, икономиката и услугите, които имат пряко въздействие върху живота на мирните граждани.  
Премиерът изтъкна развитието на сътрудничеството с близки за Йемен държави, които подкрепят усилията и плановете на правителството за справяне с трудностите, включително смекчаване на потенциалните последици от международните събития върху икономиката на страната. 
Абдулмалик засегна въпроса за продължаващата заплаха за международното корабоплаване от страна на подкрепяните от Иран хуси. Той се спря и на изострянето на най-тежката хуманитарна криза в света. Според него хусите продължават да игнорират всички усилия на ООН, регионалните и международните власти, които са насочени към прекратяване на огъня и на страданията на йеменския народ.
(Тази информация се разпространява по споразумение между БТА и САБА)

c