Сряда, 29 март 2023

29.03.2023

Последвайте ни

С 300 младежи в „Албена“ стартира XXI Републиканска надпревара "Млад огнеборец"

XXI Републикански състезания на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец – Албена 2022“ стартираха днес във ваканционното селище. Близо 300 участника на възраст от 12 до 16 години, разпределени в 28 отбора от цялата страна, ще премерят сили в две основни дисциплини – бойно разгръщане на състезателна пътека и 400 метра щафетно бягане с препятствия.

„Пожелавам на всички участници късмет и отборен дух. Благодаря на курортен комплекс „Албена“ за отличните условия, които осигурява за провеждането на това важно за нашата професия състезание“, каза по време на официалното откриване старши комисар Александър Джартов, директор на дирекция „Държавен контрол и превантивна дейност“ при ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“. Сред официалните гости на проявата бе и Денис Тахиров, мениджър „Спорт“ в „Албена“ АД, който подчерта значимостта на подобни състезания, възпитаващи в младото поколение не просто отношение към спорта, но и отговорност към обществото като цяло. „Днес това е само състезание, но вероятно сред Вас има бъдещи огнеборци, които с риск за живота си ще спасяват човешки животи, ще опазват природата, ще се грижат за безопасността ни. Затова Ви пожелавам успех и Ви уверявам, че и занапред можете да разчитате на нашата подкрепа“, каза той. Поздравление към участниците отправи и комисар Дарин Димитров директор на РДПБЗН – Добрич.

В първата дисциплина днес на първо място се класираха младите огнеборци от IX ОУ „Панайот Волов“, Шумен. Второто място завоюваха младежите от СУ „Пейо К. Яворов“, Чирпан, а трети останаха учениците от СУ „Никола Й. Вапцаров“, Айтос. Утре от 9 часа състезанието продължава с дисциплината 400 м щафетно бягане с препятствия.

c