Петък, 27 септември 2024

27.09.2024

Последвайте ни

РЗИ разяснява електронното здравно досие и приложението eЗдраве в Тервел

Кампанията ще се проведе на 26 и 27 септември

Информационна кампания за популяризиране на електронното здравно досие и приложението eЗдраве ще се проведе на 26 и 27 септември 2024 г. съобщава Общинска администрация Тервел. Кампанията се организира от РЗИ Добрич.

Приложението еЗдраве събира всички услуги на българското електронно здравеопазване на едно място: прегледи, направления, рецепти, ваксини, резултати от лабораторни изследвания, личен здравен картон.
То осигурява бърз и сигурен достъп до личното пациентско досие- мобилното приложение еЗдраве дава достъп на всички граждани до личното им пациентско досие с всички електронни здравни документи, вписани в Националната здравноинформационна система.
Сред ключовите му предимства са Бързо Мобилното приложение пести време на пациентите и лекарите; Сигурно Активирането на мобилно устройство се удостоверява с електронен подпис. Потребителят може да включи допълнителна биометрична защита данните. Всеки достъп до електронното пациентско досие се записва. С деактивиране на приложението, от устройството се премахват всички лични и медицински данни на потребителя; Разбираемо Информацията е представена на достъпен за пациента език.

Всеки, който желае да се запознае с начина на работа с пациентското приложение, да заповяда на 26.09.2024 г. и 27.09.2024 г. от 10,00 до 16,00 часа в Исторически музей Тервел, където ще Ви очакват експертите от РЗИ Добрич.

c