Четвъртък, 23 март 2023

23.03.2023

Последвайте ни

Разпитват свидетели по дело за жестоко убийство с бухалка в с. Божурово

За 10,30 и 14 часа днес е насрочено изслушване на свидетели по делото за жестоко убийство, извършено в село Божурово преди 11 години. То е срещу Биляй М., на когото е повдигнато обвинение за извършено на 3.11.2012 г. в село Божурово умишлено убийство, извършено по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост, съобщиха от Окръжната прокуратура.

Часове от убийството, Биляй отпътувал за Германия под чужда самоличност. Досъдебното производство е започнало срещу неизвестен извършител. Няколко пъти е било спирано поради липса на категорични доказателства. След последното му възстановяване и събирането на нови свидетелски показания, Биляй е бил привлечен задочно като обвиняем за извършеното престъпление и обявен за издирване с Европейска заповед за арест. Бил е установен е на територията на Германия и екстрадиран в България. Младият мъж вече се е укривал, бил е привлечен задочно като обвиняем, бил е издирван с европейска заповед за арест и е използвал чужди документи за самоличност.

Поради това преди три години Апелативният съд отказал да го пусне под гаранция, след като вече е бил заловен, тъй като е счел, че Биляй може да се укрие или да се опита да въздейства върху свидетели

Убийството било извършено през нощта в дома на убития след употреба на алкохол и възникнал скандал между двамата. Пострадалият бил открит на сутринта в леглото си. Лежал безжизнен по очи, а по главата му, по леглото и стените се виждали петна от кръв. Съдебномедицинска експертиза установила множество наранявания по главата и тялото му, причинени от удари.

c