Петък, 27 септември 2024

27.09.2024

Последвайте ни

Ръководството на младежката организация на германските Зелени подаде оставка, за да учреди свое движение

След като ръководството на Зелените в Германия обяви вчера, че се оттегля след поредица от загуби на провинциални избори, днес ръководството на младежката организация на партията също подаде оставка, посочвайки като причина разочарование от политиката на партията, предаде ДПА.
Изпълнителният съвет на "Зелена младеж" каза в изявление, че възнамерява да основе свое ляво движение.
Има нужда от "политическа сила, която се бори икономиката най-накрая да е в услуга на хората и да откликне на техните проблеми", отбеляза десетчленното ръководство.
Председателката Свеня Апун каза пред ДПА, че всеки от членовете на изпълнителния съвет е информирал партията за решението си.
"С години се опитвахме да направим Зелените социална сила, която може отново да даде надежда на хората", но заради липса на мнозинство в партията, младешкото ръководство е взело решението да се оттегли, заяви Апун.
Съпредседателката Катарина Щола изтъкна процес на отчуждаване от Зелените: "В дългосрочен план е безсмислено да бъдеш лява опозиция на политики, които собствената ти партия подкрепя."
В съвместно изявление оттеглящите се членове на изпълнителния съвет подчертаха, че са взели решението си преди ръководството на партията, оглавявано от Омид Нурипур и Рикарда Ланд, да обяви, че планира да се оттегли.
"Тези, които отказват да обложат с данъци богатите, в крайна сметка карат широката общественост да плаща", а случаят е такъв особено що се отнася до действията за справяне с климатичните промени", се казва в текста.

c