Петък, 27 септември 2024

27.09.2024

Последвайте ни

Променят датата и мястото на спектакъла „Безкрай“ в Добрич в подкрепа на актрисата Мирослава Демирева

Спектакълът „Безкрай“, организиран от Детски музикален театър „Дея“ в Добрич, ще се проведе на нова дата и място. Първоначално предвиден за тази неделя, 29 септември, в Летния театър на града, събитието е пренасрочено за 17 октомври в Драматичен театър „Йордан Йовков“, с начален час 19:00, съобщи Лана Анцаридзе, ръководител на театъра.

Промяната се налага поради благотворителна кампания в подкрепа на актрисата от Държавен куклен театър „Дора Габе“ – Добрич, Мирослава Демирева, която страда от сериозно заболяване. Тя е диагностицирана с рак и се бори с множество метастази, които засягат различни органи и кости. В допълнение към това, Мирослава страда и от системен лупус, който допълнително усложнява състоянието ѝ. Поради тези обстоятелства тя е принудена да прекъсне работата си, като в момента е без доходи и се нуждае от финансова помощ за лечението си.

Това не е първият път, в който ДМТ „Дея“ организира благотворителен спектакъл. В миналото театърът е провеждал подобна инициатива в подкрепа на дете от формацията.

Всеки, който желае да подкрепи Мирослава Демирева, може да го направи чрез дарение на следната банкова сметка:

Мирослава Демирева
BG90UNCR75271054977510
„УниКредит Булбанк“

Снимка: Димитър Христов - 54ka

c