Събота, 25 март 2023

25.03.2023

Последвайте ни

Програма „Наше лято” ще забавлява децата на Тервел

Започва записването за Общинска ваканционна програма „Наше лято” в Тервел, съобщават от Общината. Родителите могат да направят това до 25 юни всеки работен ден от 8 до 17 часа в сградата на Центъра за подкрепа за личностно развитие „Малкият принц” – ул. ”Цар Калоян” №11, в Община Тервел, кабинет 312 и в Градския музей, както и на имейл: odk_tervel_odk@abv.bg.

За да е включено дете в летните занимания е необходимо да се попълни декларация-съгласие. В нея се посочва дали детето ще участва във всички предвидени занимания или в някои от часовете конкретно.

Общинска ваканционна програма „Наше лято” ще стартира на 1 юли и ще приключи на 31 август. Ще бъдат спазени всички хигиенни и противоепидемични мерки при провеждане на заниманията, съобразно указанията на Министерство на образованието и науката и на Министерство на здравеопазването. Занятията са предназначени за деца на възраст от 6 до 13 години, които ще бъдат разпределени по групи до 12. Те са безплатни, финансирани от Община Тервел и ще се провеждат всеки делничен ден от 10 до 16.30 часа в двора на ЦПЛР „Малкият принц”, на спортната площадка в центъра, в Градския парк, около фонтаните, пред читалището и в Градския музей.

Под ръководството и със специалното отношение на квалифицираните и мотивирани преподаватели от ЦПЛР „Малкият принц“ и партньорите ни от НЧ „Д. Дончев-Доктора-1893“ и детските градини, ще се провеждат часове по шахмат, рисуване, приложни изкуства, фотография, музика, забавна лаборатория. Децата ще четат, ще разказват и слушат познати и непознати приказки в библиотека на открито. Ще спортуват в часове по аеробика (зумба) и в още много спортни занимания. Съвместно с Държавното ловно стопанство ще се запознаят с природата около нас. Ще се научат как да оказват първа помощ. В музея ще бъдат организирани уроци по везба. Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни ще проведе занимателни тренинги по актуални младежки проблеми. Ще се организират занятия по безопасно движение по пътищата, опознаване на родния край и др.

Декларация за участие в лятна ваканционна програма „Наше лято“ може да бъде изтеглена от профила във Фейсбук на ЦПЛР „Малкият принц“, както и от сайта на Община Тервел. Телефон за връзка и допълнителна информация: 0899775403.

Ето и програмата на „Наше лято” през юли и август:

c