Сряда, 29 март 2023

29.03.2023

Последвайте ни

През юли третират срещу кърлежи в Добрич, ако не вали и не духа вятър

За продължаващи регулярни обработки срещу кърлежи, от началото на месец юли, предупредиха от Община Добрич.

По план, на 1 юли, при подходящи метеорологични условия ще се извърши обработка срещу кърлежи, на зелените площи около детски площадки и в Градски Парк „Свети Георги“. Обработката ще се провежда в утринните часове между 6. 00 - 8 .00 часа.

За да има ефект третирането, са необходими благоприятни климатични условия, т.е. да не вали дъжд, да няма вятър и силно овлажнена растителност. Общинска управа информира, че "при наличие на тези обстоятелства обработките ще бъдат отложени за дни с подходящи условия".

Обработените места ще бъдат обозначени с указателни табели, съдържащи информация за часа на обработката, използвания препарат, карантинния срок и телефон за връзка с изпълнителя.

ВАЖНО! Въпреки всички мерки предприемани от Община град Добрич, е необходимо гражданите също да предприемат превантивни мерки за своята безопасност при разходка сред тревисти и гористи местности. При случай на ухапване, избягвайте отстраняването на кърлежи в домашни условия, незабавно потърсете лекарска помощ от домашен лекар или „Бърза помощ“.

данни: dobrich.bg
c