Неделя, 01 септември 2024

01.09.2024

Последвайте ни

Поредица от постижения за СКЕГГ “Виктория” Добрич на международно и национално ниво

За трета поредна година клубът се класира с медали на Балканиада по естетическа групова гимнастика

В рамките на пет последователни календарни дни в зала “Асикс Арена” София се проведоха поредица от състезания организирани от Българска федерация по художествена гимнастика и Българска федерация по естетическа групова гимнастика.

Състезателките на клуб “Виктория” Добрич се завърнаха с успехи и медали от всички тях, съобщи Треньорът и председател на клуба Мариета Канаврова.

Сребърни медали и вицешампионска титла на Балканиада 2024 по естетическа групова гимнастика при отбор деца 6-8 г. в къса програма. Това е трета титла от Балканиада за добричкия клуб. През 2022 г. се завърнаха със злато, а през 2023 г. със сребро. Тази година зарадваха страната и града ни отново със сребро.

Сребърни медали на “България Оупън” по естетическа групова гимнастика за отбор 8-10 г. в къса програма.

Трето място и бронзови медали на Държавно отборно първенство по естетическа групова гимнастика. 

Две бронзови отличия на международна гимнастрада “First International Challenge Sofia 2024”.

Треньорът и председател на клуба Мариета Канаврова изказа изключително задоволство и удовлетворение от резултатите на децата. За Про Нюз Добрич тя сподели, че подготовката за тези състезания е била истинско предизвикателство. Клубът все още не разполага със собствена зала, а разчита на общинската база, която обаче е използваема само през не отопляемите месеци от годината. Това, сподели Канаврова, е изключително неравностойно спрямо конкурентните клубове, които целогодишно се подготвят на килим с реални размери. Тя нарече децата “герои” и им благодари за волята, усърдието и интензивната работа през последния месец и половина. “Толкова е времето, за което 41 деца изработиха 5 чисто нови съчетания и с тях завоюваха всички тези постижения. Представете си какво би било тези децата да разполагат със зала и да тренират целогодишно!”, добави Канаврова.

Треньорът и председател на СКЕГГ “Виктория” изказа благодарност към професионалистите, които стоят зад музиките (Петър Петров) и триката (Десислава Начева) на грациите от клуба.

Специални благодарности  отправи също към Йовка Няголова за участието в тренировъчния процес на децата, и най-вече към родителите на гимнастичките, които нарече “отбор от родители и деца взети заедно”.

c